Misterul și valoarea artei Transilvănene.


Arta culinară transilvăneană este transpusă cu excelență în gemul preparat din fructele naturale culese de pe meleagurile satului Viscri situat în zona Târnava Mare.

Maestră în arta bucătăriei sășești, dna. Gerda Gherghiceanu, a reușit să creeze specialități tradiționale unicat prin rețeta care are la bază ingredientul principal – pasiunea pentru tradiție.

… și din tradiție a luat naștere The Art of DAR.

Gustul și aroma gemului sunt calități veritabile datorită fructelor culese din pădurile zonei Târnava Mare. Prin conservarea biodiversității regiunii, fructele cresc în mediul natural, iar produsele preparate își păstrează proprietățile elementare și benefice pentru sănătatea noastră.

Zona Târnava Mare păstrează tradiția înrădăcinată în istoria sașilor și influențată în timp de cultura din Transilvania. Fructele de pădure și livezile de pomi fructiferi sunt darurile naturii pentru locuitorii satelor din Zona Târnava Mare, care prin gustul preparatelor produselor în mod tradițional te fac să retrăiești atmosfera din vechiul sat transilvănean.

Esența fructului natural este păstrată în ”Gemurile din Satele Săsești” prin tradiția și iscusința maeștrilor gastronomi. De altfel, proiectul ”Gemurile din Satele Săsești” a fost inițiat de Fundația ADEPT Transilvania în Târnava Mare și susținut de către Fundația Slow Food.

„Gemurile din Satele Săsești” sunt pregătite din fructele de pădure culese exact în perioada de maturitate și nu conțin conservanți sau produse chimice, zahărul fiind adăugat în cantitate foarte mică, doar pentru a păstra proprietățile produsului.

Natura ne dăruiește și inspiră pentru a trăi momente parfumate într-un ambient tradițional în satele din zona Târnava Mare.