Misterul și valoarea artei Transilvănene.

Fundaţia AGAPIS, înființată în anul 1997, este unul dintre cele mai active şi mai experimentate ONG-uri locale, având ca obiectiv dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor din judeţul Sălaj.

Prioritatea Fundației AGAPIS o reprezintă activitatea de conștientizare a micilor producători asupra beneficiilor economice care pot fi obținute prin continuarea practicilor agricole tradiţionale, prin practicarea unui turism responsabil sau printr-un marketing eficient al produselor cu specific local: silvoiță (gem de prune), brânză obținută după rețete tradiționale, produse din carne, pâine de casă coaptă pe vatră, pălincă de cireșe, miere și alte produse apicole.

Implicată în mod activ în promovarea patrimoniului cultural şi istoric al regiunii Valea Barcăului, Fundația AGAPIS sprijină micii producători prin derularea proiectelor care au ca scop valorificarea produselor locale. Unul dintre aceste proiecte s-a concretizat într-un parteneriat cu primăria comunei Valcău de Jos în urma căruia a luat ființă întreprinderea socială S.C. Valea Barcăului S.R.L..

Astfel a apărut „Sănătate Dulce”, o gamă atractivă și variată de produse locale de la diverse sortimente de miere, polen și fructe uscate, și până la mixuri de miere inedite, unice pe piața din România, o poveste despre oameni care au o şansă la un viitor mai bun, despre integrare socială şi beneficii care se reîntorc spre comunitatea rurală din zonă.

Prin proiectele implementate, fundația AGAPIS lucrează în strânsă colaborare cu comunitățile locale, fiind un actor principal în conservarea biodiversității și dezvoltarea durabilă și sustenabilă a regiunii Valea Barcăului.

Pentru mai multe informații vizitati:
www.agapis.ro

www.sanatate-dulce.ro
www.facebook.com/ValeaBarcaului