Misterul și valoarea artei Transilvănene.

„Un apicultor inimos din Sălaj”, așa se autocaracterizează maestrul mierii. El face parte din Federația Asociațiilor Apicole din România și este de profesie tehnician veterinar. Născut în comuna Horoatu Crasnei- Sălaj, practică apicultura de peste 50 de ani.

Și-a descoperit pasiunea pentru apicultură la 13 ani, când a tăiat primul său stup primitiv, călcând pe urmele tatălui său. Apicultura a devenit astfel tradiție de familie.

Înclinația înspre grija de albine s-a concretizat prin participarea la un schimb de experiență în Finlanda. Ulterior au urmat diverse târguri și congrese pe teme legate de sănătate, apicultură și apiterapie. Dintre toate acestea, amintim: Congresul APIMONDIA, de la Monpellier, din 2009, Târgul pentru un Viitor Sănătos de la Cluj-Napoca 2012, al V-lea Congres, Expo și Atelier practic cu participare internatională, Cluj-Napoca 2012.

Apicultorul DAR-ului a inventat un tip de colector de polen, a creat și testat numeroase rețete terapeutice pe baza de miere, polen, propolis, pastură, iar în prezent lucrează la un model de ladă pentru stupi.

Este mândru de faptul că munca lui cu albinele și cu licoarea sănătății a ajuns să fie cunoscută atât în țară, cât și în străinătate, iar datorită acestui meșteșug și-a făcut prieteni apicultori în toate colțurile lumii.

Cât despre mierea „The art of DAR”, spune doar atât: „Pentru a se păstra cele 70 de substanțe bioactive testate în miere, trebuie evitată încălzirea şi expunerea acesteia la razele solare”. Lucruri simple, dar foarte importante.

Doavada păstrării celorlalte secrete ale apiculturii, este chiar faptul că și-a dorit să rămână în anonimat.