Misterul și valoarea artei Transilvănene.

Ion Tămâian este unul dintre co-proprietarii firmei Ion Art Glass, fondată în 1992. Absolvent al Academiei de Arte ,,Ion Andreescu” din Cluj-Napoca și membru al Uniunii Artiștilor plastici, Ion Tămâian este un artist sticlar bine cunoscut în țară și în străinătate, pentru prestațiile sale plastice prestigioase. Lucrările sale au fost expuse în galerii și simeze din țară (Sibiu, Cluj-Napoca, Baia Mare, București), dar și din Europa (Germania, Elveția, Franța, Suedia, Norvegia), SUA și Japonia.

Atelierul său, aflat în Șelimbăr, județul Sibiu, așteaptă permanent pe cei interesați de procesul de creație. Lucrările sale au fost inspirate de tatăl său, care a fost sticlar de meserie. În copilărie, Ion a fost foarte impresionat și de sticlarii din fabrica Poiana Codrului din apropiere, unde a fost repartizat imediat după terminarea liceului.

Azi, firma proprie numără în jur de 50 de angajați, despre care Ion declară că sunt ‚cei mai buni sticlari cu care a colaborat de-a lungul timpului’ și îi consideră un real sprijin. Ion Art produce serii mici și unicate, punând accent pe calitatea lucrărilor, motiv pentru care realizarea unor modele durează foarte mult timp.

Întrebat despre muza sa, Ion spune că: „România este locul ideal pentru creație”.

Artistul sticlar Ion Tămâian a creat acest artizinat vitrifact din produsul de excepție The Art of Dar.